Chișinăul a distribuit 126 307 doze de vaccin anti COVID-19 locuitorilor din stânga Nistrului și mun. Bender

În contextul realizării măsurilor de combatere a coronavirusului și imunizării populației de pe ambele maluri ale râului Nistru, Biroul Politici de Reintegrare informează că autoritățile au redistribuit în regiunea transnistreană 126 307 doze de vaccin împotriva COVID-19

Dozele de vaccin fac parte din loturile de ajutoare umanitare oferite Republicii Moldova, dar și din achizițiile efectuate din resurse bugetare, instituțiile naționale de profil.

126 307 doze de vaccin anti COVID-19

Repartizarea vaccinurilor s-a desfășurat în mod echitabil și proporțional pentru toate unitățile administrativ-teritoriale ale Republicii Moldova, astfel, după tipul de vaccin, în regiunea transnistreană au fost distribuite:

  • AstraZeneca (Vaxzevria) – 16 910 doze;
  • Pfizer/Biontech (Comirnaty) – 12 396 doze;
  • Sinovac – 15 000 doze;
  • Sinopharm – 20 001 doze;
  • Sputnik-V – 62 000 doze.

Majoritatea loturilor de vaccin anti-COVID-19 au fost oferite cu titlu gratuit Republicii Moldova de către partenerii externi, cu suportul financiar și tehnic al Uniunii Europene, Guvernului României, Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa, precum și din procurările făcute pe linie bugetară de către Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate de la producătorii din R.P. Chineză.

Biroul Politici de Reintegrare reamintește că beneficiarii din regiunea transnistreană pe lângă vaccin au recepționat și multiple loturi umanitare ce conțineau echipamente de protecție individuală și aparataj medical performant.

Biroul politici de reintegrare exprimă înalta apreciere și recunoștință partenerilor externi pentru solidaritatea și sprijinul demonstrat față de locuitorii Republicii Moldova.

La rândul său, autoritățile naționale au dat dovadă și vor continua în aceiași manieră să se îngrijească de ocrotirea, fortificarea și restabilirea sănătății și a locuitorilor din stânga Nistrului și mun. Tighina / Bender, cărora în permanență trebuie să le fie asigurată prestarea unor servicii calitative de asistență medicală ca pe întreg teritoriul țării.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început pe teritoriul Republicii Moldova la data de 2 martie 2021, iar până la ziua curentă, 556 597 de persoane au fost imunizate împotriva infecției, dintre care 63 231 în regiunea transnistreană și mun. Tighina / Bender (info: https://vaccinare.gov.md/map).

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Faci un comentariu sau dai un răspuns?