Cancelaria de Stat a inițiat procedura de revocare a primarului din Bumbăta

Autoritatea Națională de Integritate anunță că, Oficiul Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat a inițiat procedura de revocare din funcție a primarului municipiului Ungheni și a celui din satul Bumbăta din raionul Ungheni, la solicitarea ANI.

În cazul lui Dumitru Paladi, primarului de Bumbăta din raionul Ungheni, inspectorul de integritate a stabilit că au fost admise cinci conflicte de interese cu soția, semnând mai multe acte administrative și juridice, inclusiv contractul de angajare în calitate de bibliotecar – șef în localitate.

Vedeți și A fost inițiată procedura de revocare din funcție a primarului mun. Ungheni

Conform legislației speciale a ANI, cei doi edili ar fi trebuit să declare conflictele de interese și să aștepte una dintre soluții din partea inspectorilor de integritate.

Imediat după încetarea raporturilor de muncă, cei doi subiecți vor fi înscriși în Registrul interdicțiilor și lipsiți de dreptul de a mai deține o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv mandatul de primar, timp de trei ani.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns