Calerie Foto // Cum decurg lucrările de reabilitarea a str. Națională din mun. Ungheni

Prin intermediul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie, Uniunea Europeană a vine cu cel mai mare proiect de modernizare a centrului mun. Ungheni,

Proiectul prevede reabilitarea capitală a arterei cheie a municipiului – strada Națională, în segmentul intersecției cu str. Ștefan cel Mare și str. Romană.

Totodată, este reconstruită și Pieței Independenței.

Cel mai mare proiect de infrastructură de la Independență până în prezent

Lucrările privind reabilitarea arterei principale a municipiului Ungheni – strada Națională au început la 8 iunie 2021 și sunt presate de către compania S.C. ,,Nouconst” S.R.L.

La ziua de 11 august 2021, au fost desfășurate următoarele etape de reconstrucție în segmentul strada Ștefan cel Mare și strada Alexandru cel Bun:

  • curățirea părții carosabile;
  • frezarea denivelărilor;
  • demolare a sistemului rutier existent;
  • amorsarea suprafețelor cu emulsie;
  • demolarea bordurilor existente;
  • executarea săpăturilor mecanizate;
  • montarea bordurilor existente

Galerie Foto:

Amintim că la 17 martie curent, „Programul E4Moldova: Regiuni-cheie” a lansat concursul de contractare a unei companii ce va realiza lucrările de modernizare a centrului mun. Ungheni.

Volumul detaliat de lucrări, desenele tehnice, condițiile concursului și instrucțiunile de depunere a ofertelor puteau fi accesate pe paginile aici: https://sc.undp.md/tnddetails2/2214/ și www.eu4ungheni.md

Lucrările de modernizare a centrului mun. Ungheni sunt realizate cu asistența financiară a Uniunii Europene. 

Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții.

Programul are un buget total de 23 mln. EURO, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

Vedeți și:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD