BREAKING NEWS // Guvernul solicită Parlamentului să declare stare de urgență

În cadrul ședinței Cabinetului de Miniștri de astăzi, Guvernul a aprobat o Hotărâre de Guvern prin care solicită Parlamentului să instituie starea de urgență.

Actul normativ votat de Cabinetul de Miniștri are ca scop oferirea atribuții suplimentare Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică (CNESP) privind gestionarea pandemiei.

Potrivit Notei informative, necesitatea instituirii stării de urgență este determinată de capacitățile legale și de control limitate ale Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică în raport cu răspândirea extrem de rapidă a contaminărilor cu SARS-CoV-2

Este cazul să venim cu acțiuni restrictive mai dure. Acest subiect trebuie să fie examinat de Parlamentul R. Moldova”, a declarat prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi.

În Nota informativă se mai specifică că având în vedere actualul context epidemiologic și importanța luării unor măsuriur gentecare sunt dictate de dinamica evoluției situației epidemiologice naționale, dar și internaționale, determinată de răspândirea virusului COVID-19.

Ținând cont de faptul că interesul public reclamă adoptarea unor măsuri care să permită intervenția eficientă și cu mijloace adecvate a gestionării crizei, luând în considerare necesitatea asigurării în continuare a unei protecții corespunzătoare împotriva îmbolnăvirii cu noul tip de coronavirus.

În contextul Raportului Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova privind necesitatea declarării stării de urgență și recomandărilor Consiliului Suprem de Securitate se propune Parlamentului declararea stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Hotărârea Guvernului „Cu privire la propunerea declarării stării de urgenţă”

HG „Cu privire la propunere… by News Ungheni

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns