Bodrug.eu: Municipiul Ungheni, de nerecunoscut. Efectul pandemiei COVID-19 asupra urbei de pe malul Prutului

„Nu știu a câta oară risc să mă repet și să demonstrez „egoism” Unghenean, însă reiterez mesajul publicat și republicat anterior: 

Încă o dată m-am convis că Unghenenii sunt o comunitate aparte, o comunitate cu un grad înalt de spirit civic și responsabilitate (există și mici excepții) 😀



În contextul instituirii Codului ROȘU de alertă privind infecția cu coronavirus și declarării de către Forul legislativ suprem a Stării de urgență pentru perioada 17 martie – 15 mai 2020 în Republica Moldova, Unghenenii nu numai că s-au conformat (o mare parte), dar și demonstrează în continuu un grad înalt de maturitate civică și respectă recomandările autorităților naționale”, se comunică pe Blogul lui Marin Bodrug / bodrug.eu

Vedeți și Foto // Bodrug.eu: Unghenenii confirmă responsabilitatea civică și se conformează recomandărilor autorităților

Ca și mesajul publicat anterior, reiterez că această impresie îmi aparține și exprimă poziția mea proprie. Posibil subiectivă, însă scopul constituie încurajarea opiniei publice să repete aceste exemple pozitive.

Reiterez: Eu cred în spiritul civic al Unghenenilor și în capacitatea noastră de organizare și responsabilitate.

În continuare, demonstrez cele expuse supra printr-o galerie de fotografii în care sunt imortalizate unele zone publice și străzi din municipiul Ungheni, anterior aglomerat.

Fotografiile au fot făcute în seara zilei de 2 aprilie 2020 de către un Unghenean, citior fidel a blogului nostru și al portalului News.Ungheni.org:

Menționez că am publicat anterior și faptul că Unghenenii s-au conformat recomandărilor autorităților publice și respectă distanța socială de minim 1 metru, inclusiv în momentul când stau în rând la magazin pentru a face cumpărături.

Și chiar de mă repet, reiterez:

Nu s-au aventurat să circule pe străzile orașului și riscul de infecție cu COVID-19 în locurile publice, aglomerate, se diminuează considerabil”.



Totodată, amintesc locuitorilor și oaspeților Porții de Vest a Republicii Moldova, câ în aceste zile de grea cumpănă pentru mapamond, Primăria municipiului Ungheni își exercită cu brio atribuțiile și joacă un rol important pentru comunitatea nostră.

Ca exemplu, la ziua de  2 aprilie curent, Autoritatea publică locală anunța că a fost efectuată o curățenie generală a celei mai aglomerate străzi – Națională, pe segmentul Vasile Alecsandri – Decebal, care a și fost închisă pentru circulația transportului.

Vedeți:Galerie Foto // În municipiul Ungheni continuă lucrările de dezinfectare a străzilor și trotuarelor

Primăria municipiului a publicat și un material video în care prezintă modul cum a fost dezinfectată, în ziua de 2 aprilie, strada principală din Ungheni – Națională.

Totodată, administrația publică locală din urba de pe malul Prutul

În contextul situației epidemiologice naționale și numărului mare de știri Fake, recomand să Vă informați din sursele oficiale. Ca exemplu, pe portalul News.Ungheni.org – Știri din regiunea Ungheni, echipa publică cele mai recente știri doar din sursele oficiale.

Pentru detalii, accesați News.Ungheni.org/COVID-19



Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns