Au început lucrările de reabilitare al acoperișului grădiniței „Tereza Sobolevschi” din Dănuțeni, mun. Ungheni

Pe 29 martie, Primăria municipiului Ungheni a fost dat startul lucrărilor de reabilitare a acoperișului Grădiniței-creșă „Tereza Sobolevschi” din cel mai mare cartier al municipiului Ungheni – sectorul Dănuțeni.

Sursa informează că schimbarea acoperișului, cu o suprafață totală de 2369 m p., se va face din bani europeni.

Totodată, vor fi reparate capital și cele două galerii ce leagă blocurile grădiniței, precum și cabinetul medical.

Proiectul, întitulat „Sprijinirea dezvoltării copiilor în unitățile preșcolare din municipiul Ungheni”, este implementat de către UNICEF Moldova în cadrul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie

Costul total al lucrărilor de reabilitare al acoperișului grădiniței constituie 3 322 231 MDL.

Cea mai mare parte din sumă 2 813 920 MDL sunt bani oferiți de Uniunea Europeană.

Restul sumei, de 508 311 MDL este contribuția Primăriei municipiului Ungheni.

Svetlana Gaiduc, directoarea IET Grădinița-creșă „Tereza Sobolevschi”, a comunicat următoare pe pagina sa de facebook:

Ne bucurăm enorm pentru aceasta zi de luni 29.03.2021, când a fost dat startul lucrărilor de reabilitare a acoperișului Grădiniței „Tereza Sobolevschi” din cartierul Dănuțeni al municipiului Ungheni.

Așteptăm cu nerăbdare și startul lucrărilor de reparație capitală a celor două galerii ce leagă blocurile grădiniței, precum și cabinetul medical. Aducem sincere mulțumiri tuturor celor implicați.

Grație Proiectului „Sprijinirea dezvoltării copiilor în unitățile preșcolare din municipiul Ungheni”, care este implementat de către UNICEF Moldova în cadrul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie și a Primăria municipiului Ungheni, copiii IET ,, T.Sobolevschi ,, vor beneficia de cele mai bune condiții.

Suntem convinși că vom deveni O grădiniță modernă cu condiții europene!!!

Gărdinița-creșă „Tereza Sobolevschi” a fost inaugurată la la 1 iunie 1980, iar la moment, instituția de educație timpurie este frecventată de 386 de copii ungheneni.

Galerie Foto:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

3 trackback-uri / pingback-uri

  1. Grădinița-creșă „Tereza Sobolevschi” din Dănuțeni, mun. Ungheni, renovată cu sprijinul Uniunii Europene - Știri din regiunea Ungheni
  2. Lucrările de termoizolare a Grădiniței „Tereza Sobolevschi” pe ultima sută de metri - Știri din regiunea Ungheni
  3. Cca 80 de copii de la Grădinița-creșă „Tereza Sobolevschi” din Dănuțeni programează roboței - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns