ASD atenționează conducătorii auto să se abțină de la deplasări spre PTF Palanca, Tudora, Giurgiulești și hotarul cu Ucraina

În noaptea din 27 spre 28 ianuarie, pe întreg teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate temperaturi scăzute cu precipitații sub formă de ninsoare abundentă, starea părții carosabile fiind lunecoasă și înzăpezită.

Astfel, pe drumurile publice naționale au fost efectuate lucrări de deszăpezire și combatere a lunecușului cu 274 de utilaje speciale și implicarea a 343 de muncitori rutieri.

La moment, în legătură cu emiterea Codului Portocaliu de condiții meteorologice complicate este blocat drumul public național R31 R30 Tudora-Palanca-frontieră cu Ucraina.

Vedeți și articolele:

Din cauza vântului puternic, segmentul dificil circulabil a fost supus formării sulurilor de zăpadă, ceea ce a provocat blocarea accesibilității tronsonului.

În context, pe drumul național R31 R30-Tudora-Palanca-frontieră cu Ucraina se formează continuu întroieniri, provocate de vânt puternic din nord-vest, izolat cu intensificări. În această regiune unitatea teritorială a SA ,,Drumuri Căușeni”, sectorul Ștefan Vodă a pus în lucru utilaj pentru deszăpezirea continuă a drumului, sunt mobilizate freze de zăpadă, autogredere, implicați reprezentanții ASD.

Toată tehnica grea suplimentară este redirecționată pentru ameliorarea situației.

Unitatea teritorială SA ,,Drumuri’’, salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și colaboratorii Inspectoratului General de Poliție Ștefan Vodă desfășoară lucrări comune pentru soluționarea situației apărute.

De asemenea, pe drumurile publice R34.3 M3–drum de acces spre satul Slobozia Mare și M3.1 Giurgiulești – frontiera cu Ucraina , SA ,,Drumuri Cahul’’ din raionul Cahul antrenează toate utilajele și tehnica grea pentru deszăpezire, accesibilitatea traseelor fiind complicată.

Pe întreg teritoriul țării sunt întreprinse toate măsurile pentru a asigura circulația rutieră în condiții de iarnă.

În context, Administrația de Stat a Drumurilor menține atenționarea din seara zilei de ieri și informează repetat conducătorii auto să se abțină de la deplasări pe tronsoanele care duc spre posturile vamale Palanca și Tudora, dar și spre punctul de trecere a frontierei Giurgiulești, situația meteorologică fiind instabilă în această regiune.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns