Apeductul Zagarancea – Cornești va fi extins cu 15 km, pe direcția Negurenii Vechi

În raionul Ungheni va fi implementat un nou proiecte în domeniul Aprovizionarea cu Apă și Sanitație. Este vorba de proiectul „Reabilitarea și extinderea apeductului magistral Zagarancea – Cornești”.

La 27 aprilie curent, de ziua Sfântului TRICOLOR, membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Centru s-au reunit astăz în cadrul unei ședințe ordinare.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru și s-a desfășurat în mediul online, pe platforma ZOOM.

Urmare a ședinței, reprezentantul raionului Ungheni, președinte al CRD Centru, a prezentat „Lista cerințelor de finanțare ce urmează a fi introduse în Programul Operațional Regional 2021 – 2023 ”

În contextul celor comunicate supra, informăm că în municipiul și raionul Ungheni vor fi implementate 2 proiecte din numărul total de 15 proiecte ce au primit finațare.

Primul proiect, implementat integral în raionul Ungheni este „Reabilitarea și extinderea apeductului magistral Zagarancea – Cornești

Modernizarea și extinderea acestei artere va permite aprovizionarea cu apă potabila a întregii artere de nord-est a raionului. Acest lucru va permite regionalizarea alimentării cu apă printr-un operator comun – ÎM „Apă Canal” Ungheni

Pentru a crește capacitatea de alimentare cu apă în raionul Ungheni, este nevoie de reabilitat stația de tratare a apei din municipiul Ungheni.

Proiectul are un buget total 30.500 mln MDL, dintre care din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională vor fi alocați 27.450 mln MDL, ceea ce constituie 90% și contribuția locală – 3.05 mdl MDL.

Proiectul prevede:

  • Reabilitarea stației de tratare a apei, parte a apeductului magistral Zagarancea – Cornești;
  • Extinderea apeductului magistral Zagarancea – Cornești;
  • Eficientizarea operațională a serviciilor de aprovizionare cu apă potabilă și canalizare în regiune.

Proiectul a fost elaborat de către Centrul de Resurse și Atragere a Investițiilor din cadrul Consiliului raional Ungheni.

Totodată, Violeta Petre, șef al CRAI Ungheni, ne-a informat că al doilea proiect este implementat de către Consiliul raional Nisporeni și Consiliul raional Ungheni este partener.

Proiectul prevede investiții în domeniul asigurării cu apă potabilă a comunei Măcărești, comunei Vale Mare și a satului Costuleni.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

1 trackback / pingback

  1. Comuna Zagarancea s-a înfrățit cu comuna Ghidigeni din județul Galați - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns