Agenţia „Moldsilva” s-a autosesizat și a demarat o anchetă de serviciu în „Plaiul Fagului”

Agenția „MoldSilva” s-a autosesizat în urma secvențelor video difuzate de la Rezervația Naturală „Plaiul Fagului” şi în cadrul unei ședințe operative s-a discutat despre un plan de acțiuni pentru elucidarea tuturor circumstanțelor.

Totodată, s-a decis formarea a două grupuri de lucru cu implicarea specialiștilor din cadrul aparatului central al agenţiei.

Primul va activa, nemijlocit, pentru verificarea situației la Cantonul de pază nr. 12 (locul de unde provin imaginile cu masa lemnoasă stocată), iar al doilea grup va fi implicat la verificarea situației în alte parchete ale Rezervaţiei Naturale „Plaiul Fagului”.

Vedeți și No comment // Tarifele pentru 1 zi de odihnă în Rezervația „Plaiul Fagului”

Rezultatele acestor anchete de serviciu vor fi făcute publice la finalizarea lor.

Potrivit activistul civic Vasile Costiuc care a publicat mai multe secvențe video în timpul zile de 25 ianuarie și noaptea de 26 ianuarie, mai mulți copaci defrișați în Rezervația științifică Plaiul Fagului au fost tăiați și s-ar încercat evacuarea lemnului.

În rezervație au intervenit angajații Inspectoratului de Poliție Călărași.

Activistul susține că copacii tăiați în Rezervația științifică Plaiul Fagului, care aparține Agenției Moldsilva, nu aveau marcaj.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns