Activitatea Serviciului Vamal pe linia combaterii încălcărilor vamale în ultimele 24 de ore (17-18.09.2021)

Serviciului Vamal al Republicii Moldova a inițiată o practică foarte reușită de a informa opinia publică despre activitatea instituției pe linia combaterii încălcării reglementărilor vamale în ultimele 24 de ore.

În urma acțiunilor întreprinse pe linia combaterii traficului ilicit de mărfuri în ultimele 24 de ore, angajații Serviciului Vamal au prevenit transportarea ilegală a mai multor loturi de bunuri nedeclarate și fără acte confirmative:

  • Două dintre cazuri au fost înregistrate la postul vamal Costești. La ieșire din țară, în baza analizei de risc, vameșii au supus controlului un autoturism de model “Dacia Lodgy”, ce tracta o remorcă. Ca rezultat, au fost ridicate 2 850 de pachete de țigări (57 000 de țigarete), tăinuite în peretele dublu din partea frontală a remorcii. În cel de-al doilea caz, funcționarii vamali au depistat, în bagejele unui pasager al cursei regulate Cehia – Republica Moldova, o armă pneumatică cal. 5.5 mm, nedeclarată organului vamal.
  • Bunuri nedeclarate au fost descoperite și la posturile vamale Leușeni și Otaci, unde vameșii au ridicat telefoane mobile, căști fără fir, diverse accesorii pentru telefoan, filtre pentru separarea rezidurilor de metale ș.a, în cantități comerciale. Loturile de marfă au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanele care nu au declarat bunurile vor fi sancționate contravențional.

De asemenea, funcționarii vamali au identificat:

  • 15 mijloace de transport cu numere străine, care au depășit termenul de aflare pe teritoriul țării (180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive);
  • 3 cazuri de încălcare a prevederilor legale privind interzicerea punerii la dispoziția unei alte persoane a mijlocului de transport cu numere străine, plasat sub regim vamal de admitere temporară.

Pentru nerespectarea condițiilor de derulare a regimului vamal de admitere temporară, persoanele riscă amenzi de la 3000 la 4500 lei.

Serviciul Vamal face apel către cetățeni să respecte legislația vamală! Orice tentativă de încălcare a prevederilor legale va fi sancționată.

Totodată, instituția atenționează că orice intervenție în elementele constructive ale mijloacelor de transport implică un risc sporit pentru siguranța participaților la trafic.

Dacă aveți nevoie de informații despre regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri, îi puteți contacta 24/24 la numărul de telefon: +373 22 788 888 (Centrul Unic de Apel al Serviciului Vamal).

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME
Totodată, ne puteți urmări și pe alte canale media TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns