A fost aprobată finanţarea pentru Centura de trafic uşor al mun. Iași

Centura de trafic uşor a municipiului Iaşi, în lungime totală de 73 km, va primi bani de la Uniunea Europeană pentru realizarea documentaţiei. 

Potrivit Ziarului de Iași, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est a anunţat Consiliul Judeţean Iaşi că a semnat contractul de finanţare a proiectului ce vizează finanțarea Centura de trafic uşor al mun. Iași.

Proiectul are denumirea Sprijin la nivelul Regiunii Nord-Est pentru pregătirea de proiecte finanţate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniile de mobilitate urbană, regenerare urbană, centre de agrement/baze turistice (tabere şcolare), infrastructură şi servicii publice de turism, inclusiv obiectivele de patrimoniu cu potenţial turistic şi infrastructură rutieră de interes judeţean, inclusiv variante ocolitoare şi/sau drumuri de legătură”.

Pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice, Consiliul Județean Iași va primi o finanţare de 7,89 milioane de lei, la care va adăuga o contribuţie proprie de 2 la sută.

Traseul finanţat în primă fază prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică începe de la Vânători şi se finisează la intrare în municipiul Iași:

  • tronson I: Vânători – Lețcani (16,3 km)
  • tronson II: Lețcani – Cogeasca – Cucuteni – Scoposeni – Horlești – Lungani – Voinești (format acum din drumuri comunale, 16,5 km)
  • tronson III: Voinești – Mânjești – Budești – Piciorul Lupului – Ciurea (18,7 km)
  • tronson IV: Ciurea – Bârnova – Tomești – Holboca – limită mun. Iași (cu legătură apoi pe str. Aurel Vlaicu, 21,5 km)

Pentru realizarea lucrărilor, cei de la Consiliul Județean mizează pe fonduri de aproximativ 50 de milioane de euro prin Programul Sectorial Transport.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns