Mercedes–Benz GLE furat din Germania, descoperit în PTF Galați – Giurgiulești

Poliţiştii de frontieră ai României din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați rutier au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism de lux în valoare de 50 000 de euro, care avea un certificat de înmatriculare fals și a fost declarat ca fiind furat din Germania.

În data de 24 ianuarie a.c., în jurul orei 22.00, Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, cetățeanul bulgar D.D., în vârstă de 47 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes – Benz GLE, înmatriculat în Germania, an de fabricație 2016.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat pentru autoturismul în cauză, un certificat de înmatriculare care nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului,  poliţiştii de frontieră au extins verificările, iar în data de 25.01.2021, în urma schimbului de informaţii cu poliţiştii din Germania, colegii noștri au constatat că autoturismul figurează  declarat furat, fiind ulterior introdus în bazele de date de autoritățile din Germania, ca bun căutat pentru confiscare.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că nu are calitatea de proprietar, el doar asigurând transportul autoturismului în Ucraina, în schimbul unei sume de bani şi nu are cunoștință despre faptul că acesta este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu.  

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și  și  tăinuireiar autoturismul în valoare de 250.000 de lei (50.000 de euro), a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: