Acte false „achiziționate ” cu 80 de euro și 300 de dolari, depistate în PTF Sculeni și Otaci

Doi conaționali riscă să fie cercetați penal pentru deținerea documentelor oficiale cu semne de falsificare și care au fost perfectate prin intermediari.

Incidentele au fost consemnate în punctele de trecere Sculeni și Otaci, în seara zilei de ieri, 15 ianuarie curent, pe sensul de ieșire din țară.

Pentru formalitățile de control s-a apropiat în punctul de trecere Sculeni un mijloc de transport Mercedes 315CDI, cu plăcuțele de înmatriculare moldovenești.

În calitate de pasager se afla un moldovean originar din raionul Rezina, dar care deținea dublă cetățenie. 

Conform analizei de risc, polițistul de frontieră a recurs la verificări suplimentare. Astfel bărbatul a prezentat certificatul de pregătire auto profesională pentru opt categorii, emis de către autoritățile române.

Documentului îi lipseau elementele de protecție, fapt confirmat și cu ajutorul tehnicii din dotare. 

Audiat, moldoveanul în vârstă de 42 de ani, a comunicat că și-a dobândit actul prin intermediul unui alt cetățean al Republici Moldova, care s-a oferit să-l ajute cu contra sumei de 80 euro. 

Un permis de conducere cu semne vădite de falsificare a fost identificat în punctul de trecere Otaci.

În acest caz este documentat un locuitor al municipiului Bălți, care pentru autorizarea ieșirii din țară a prezentat permisul dat. 300 de $ a declarat că l-a costat permisul de conducere moldovenesc, iar acum riscă și cercetare penală pentru fapta săvârșită.

Ca urmare, actele au fost remise pentru efectuarea expertizei tehnico-juridice. Iar acțiunile de investigație vor derula până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: