Permis de conducere fals, perfectat în Olanda, descoperit în PTF Sculeni

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni au dejucat planurile unui conațional care de doi ani folosea permisul de conducere moldovenesc, cu indici de falsificare, pe teritoriul Uniunii Europene.

Incidentul a fost înregistrat în seara zilei de 12 ianuarie curent, iar cercetările vor continua până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

Pe sensul de ieșire s-a apropiat un mijloc de transport de model Volkswagen Crafter, care efectua ruta Republica Moldova – Germania.

Printre pasageri se afla un locuitor al raionului Soroca, în vârstă de 32 de ani.

Pentru autorizarea ieșirii din țară, acesta a prezentat cartea de identitate românească veridică. 

Conform analizei de risc, angajatul Poliției de Frontieră a întreprins măsuri de prevenire a infracțiunii transfrontaliere.

Astfel, pasagerul a fost supus controlului suplimentar, în urma căruia s-a depistat un permis de conducere, care ar fi fost eliberat de autoritățile naționale, fără elementele de protecție.

Audiat, bărbatul a recunoscut că acum doi ani, aflându-se în Olanda s-a întâlnit cu un străin care i-a propus perfectarea unui permis de conducere pentru primele trei categorii, fără a menționa cât anume a scos din buzunar pentru actul falsificat.

În repercursiune, documentul a fost trimis în adresa laboratorului tehnico-juridic.

Dacă se va găsi vinovați, moldoveanul riscă o pedeapsă conform art. 361 al.(1) Cod Penal al Republicii Moldova.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: