Biblioteca din Cetireni: Promovăm personalități Cetirenene – Radu GORINCIOI

Biblioteca publică din Cetireni, raionul Ungheni, a lansat în premier un proiect inedit – Promovăm personalități Cetirenene!

Proiectul născut în regatul cărților din Cetireni are drept scop valorificarea patrimoniului uman al localității de codru, așezat pe creasta unui deal cu o altitudine de 275 m.

Idea proiectului aparține doamnei Liusea (Lucia) Ursachi, Bibliotecara din Cetireni.

În cadrul acestui proiect, bibliotecara din Cetireni elaborează profilul personalităților cu un aport enorma asupra dezvoltării comunității, și le publică în funcție de „Calendarul aniversar”.

În funcție de ziua nașterii a personalității, Biblioteca Publică din Cetireni a publicat de la lansare a proiectului inedit deja profilul a două personalități.

În al doilea caz, promovăm personalitatea diplomatului român din Cetireni – Radu GORINCIOI:

Radu Gorincioi – Consul și Însărcinat cu Afaceri al României in Muntenegru, doctor în istorie.

S-a născut la 13 ianuarie, 1977, la Cetireni, Ungheni. A absolvit Liceul teoretic ,,Mihai Eminescu’’ din Iași în 1995, școala de limbi străine ,,Open Wold House’’, Facultatea Relații Internaționale USM în 2000 (FRIȘPA), masteratul la USM în 2001.

A activat anterior ca profesor la USM și director al săptămânalului Democrația (2002-2003), efectuând și doctorantura la USM în 2005 – Doctor în istorie.

A studiat la Școala Națională de Științe Politice și Administrație Publică (SNSPA) din București în 2006.

A fost director si co-fondator al Centrului de Informare si Documentare NATO din Moldova în perioada 2006-2008, consilier diplomatic și adjunct al Ambasadorului României în Azerbaidjan și Georgia în perioada 2009-2017.

În perioada 2017-2019, a fost Coordonator Național în Romania pentru Strategia Dunării și șef de Birou în Ministerul Afacerilor Externe a României.

A publicat 11 lucrări științifice.

În prezent este Consul și Însărcinat cu Afaceri al României in Republica Muntenegru.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: