La Ungheni a avut loc ședința Consiliului raional consultativ al probațiunii Ungheni

Vicepreședinta raionului Tatiana Lazar a participat la 4 decembrie, la ședința Consiliului raional consultativ al probațiunii Ungheni cu genericul „Mecanismul de lucru intersectorial, conform planului privind organizarea și desfășurarea activităților de prevenire și combatere  a fenomenului infracțional precum și victimizarea copiilor în raionul Ungheni” .

La ședință au fost prezenți  reprezentanți ai  Inspectoratului de Poliție Ungheni, Direcției Generale Asistență Socială și protecția familiei Ungheni, Procuraturii Ungheni și Primăriei Ungheni.

Ordinea de zi a inclus câteva chestiuni:

  1. Delicvența juvenilă și prevenirea acesteia, programele probaționale derulate în cadrul biroului, raportul de evaluare psiho-socială a bănuitului minor și rolul acestuia la etapa presentițială. (raportor Irina Șișcanu, șef al Biroului de probațiune Ungheni)
  2. Răspunderea contravențională și penală a minorilor.
  3. Delicvența și abandonul școlar în rândurile tinerilor în mun. Ungheni.
  4. Acțiuni întreprinse de către Consiliul raional Ungheni în privința minorilor delicvenți și a familiilor acestora.
  5. Numărul dosarelor intentate și evaluarea acestora în cadrul Procuraturii Ungheni.
  6. Implicarea asistentului social comunitar în cadrul familiilor cu copii delicvenți.

Galerie Foto:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: