Nivelul apei din râul Prut a coborât cu 1.5 metri și a ajuns la cota 4.90 metri

În regiunea municipiului Ungheni, apele râului Prut au fost stăvilite.

Potrivit unui comunicat al Primăriei municipiului Ungheni, în această dimineață, nivelul apelor a ajuns la cota 4,90 metri.Acest lucru înseamnă că în ultimele 2 zile, nivelul apelor au scăzut cu cca 1.50 metri.

La momentul de față, deversările din lacul de acumulare Costești – Stânca sunt de 150 metri cubi pe secundă, ceea ce este de patru ori mai puțin decât săptămâna trecută.

Totodată, la 6 iulie curent, în cartierul Ungheni Vale al municipiului Ungheni, salvatorii în comun cu autoritățile publice centrale au fortificat lucrări de înălțarea a digului de protecție și fortificare pe o distanță de peste 250 metri.

La Măcărești salvatorii în comun cu autoritățile locale au pompat apa de pe pășunile inundate pentru prevenirea riscului de inundare a culturilor agricole, fiind consolidat un dig cu lungimea de peste 500 m.Mai multe materiale la acest subiect puteți citi accesând următoarele articole

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREONOne thought on “Nivelul apei din râul Prut a coborât cu 1.5 metri și a ajuns la cota 4.90 metri

%d blogeri au apreciat: