Gazoductul Ungheni – Chișinău va fi dat în exploatare până la 1 august 2020

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a întreprins o vizită de lucru în raionul Ungheni, unde s-a întâlnit cu directorul general al Transgaz Romania, Ion Sterian, și a inspectat câteva loturi de șantier ale conductei Ungheni – Chișinău.În cadrul întrevederii, directorul Transgaz a informat ministrul despre mersul lucrărilor de finalizare a conductei de gaze, menționând că acestea decurg conform planului stabilit.

„Interconectarea Republicii Moldova cu sistemul de gaze naturale din România este o prioritate pe agenda de securitate energetică a țării.

Astăzi acest proiect investițional de diversificare a furnizorilor și a rutelor de livrare a gazelor naturale în Republica Moldova se află la etapa finală, iar conducta de gaze a ajuns la Chișinău”, a declarat Sergiu Railean.

Totodată, directorul general al Transgaz Romania, Ion Sterian, a declarat:

Până la 1 august 2020 suntem gata să dăm în exploatare conducta Ungheni – Chişinău. La această etapă, prin gazoduct vor putea fi livrate 1,5 mln m3 de gaze pe zi, iar către 1 decembrie vom putea asigura transportarea a 2-3 mln m3 de gaze pe zi.

După instalarea stației de comprimare şi reglare de la Gherăeşti, către 1 ianuarie 2021 vom putea transporta în Republica Moldova 4 mln m3 de gaze pe zi”.

Compania română a reiterat intenția sa de a dezvolta sistemul național de distribuție a gazelor prin construcția unei stații de comprimare a gazelor în Republica Moldova.

Menționăm că lucrările de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău au început pe 18 februarie 2019.

Conducta are o lungime de120 de km, iar valoarea estimată a proiectului este de 76 mln euro conform proiectului devizelor de cheltuieli din cadrul documentației de proiect elaborate de Transgaz, România.

Galerie Foto:Citiți mai multe despre epopea construcției gazoductului Iași – Ungheni – Chișinău:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON