Reținut de CNA pentru mită de 1000 de euro pentru o placuță și un certificat de înmatriculare

Un tânăr a fost reținut de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție, în urma primirii unei mite de 1000 de euro.Acesta ar fi cerut banii de la șoferul unui microbuz, pentru a determina inspectorii Agenției Naționale Transport Auto să-i restituie plăcuța și certificatul de înmatriculare, ridicate anterior în urma unui control.

Potrivit materialelor cauzei, bănuitul ar fi susținut că ar avea influență asupra inspectorii Agenției Naționale Transport Auto și ca i-ar putea convinge să-i elibereze plăcuța cu numerele de înmatriculare și certificatul de înmatriculare ale mijlocului de transport, utilizat de denunțător la transportul ilicit de pasageri și mărfuri.

Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală în baza art. 326 – traficul de influență, în cadrul careia a fost transmisă suma de 1000 de euro, sub controlul CNA.

Bănuitul a fost reținut, în aceasta dimineață, pentru 72 de ore și, dacă va fi găsit vinovat, riscă o amendă în mărime de la 1.000 la 3.000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON