Hotărârea Guvernului „Cu privire la organizarea muncii în unitățile bugetare”

Cabinetul de Miniștri a aprobat în cadrul Ședinței Guvernului din această seară Hotărârea Guvernului „Cu privire la organizarea muncii în unitățile bugetare”.
Urmare, începând cu 15 iunie 2020, conducătorii unităților bugetare din subordinea Guvernului vor organiza munca salariaților în cicluri periodice cu durata de 2 săptămâni consecutive, ținând cont de următoarele particularități:

  • se va atrage la serviciu doar personalul strict necesar pentru asigurarea funcționalității unității, a cărui activitate necesită prezența obligatorie la locul de muncă;
  • se va exclude prezența și/sau interacțiunea salariaților în 2 cicluri consecutive;
  • se va organiza munca la distanță pentru personalul, a cărui activitate nu necesită prezența obligatorie la locul de muncă;
  • se va dispune timpul de staționare pentru salariații care nu sunt în concedii anuale, concedii neplătite, nu sunt prezenți la locul de muncă și care nu pot asigura munca la distanță.

Potrivit Notei Informative, proiectul Hotărârii Guvernului a fost drept urmare a evoluției situației epidemiologice cauzate de răspândirea infecției COVID-19.

În continuare, Vă prezentăm proiectul Hotărârea Guvernului „Cu privire la organizarea muncii în unitățile bugetare”, aprobat în această seară.

Potrivit indicațiilor Primului Ministru, Hotărârea urmează a fi publicată mâine în Monitorul Oficial.

Ședința Guvernului Republicii Moldova din 12 iunie 2020:

Vedeți și următoarele articole:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREONOne thought on “Hotărârea Guvernului „Cu privire la organizarea muncii în unitățile bugetare”

%d blogeri au apreciat: