Video // Familie de lebede filmată pe un lac de lângă satul Pârliţa, raionul Ungheni

Anual, la 5 iunie 2020, întregul mapamond sărbătorește Ziua Mondială a Mediului. Evenimentul are ca scop sensibilizarea locuitorilor și a factorilor de decizie întru organizarea ecologică a vieții comunităților și statelor.

Ziua Mondială a Mediului a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru celebrarea Conferinței „Ecologia Umană” de la Stockholm și reprezintă elementul cel mai important al „Programului pentru Mediu” al Națiunilor Unite.Programul de mediu al ONU încurajează națiunile și popoarele să implementeze dimensiunea de mediu a dezvoltării durabile consecvent și să îmbunătățească calitatea vieții cetățenilor fără a compromite pe cea a generațiilor viitoare.

Începând cu anul 1987, Ziua Mondială a Mediului este găzduită de o țară, unde au loc manifestări oficiale la nivel mondial.

Republica Moldova organizează și ea mai multe manifestații de aniversare, cum ar fi: acțiuni de informare, conștientizare și educație ecologică, acțiuni  de ecologizare, dezbateri și mese rotunde, organizate de instituțiile publice locale, ONG-urile de profil și autoritățile de mediu.

În contextul acestui eveniment internațional și din dragoste față de natură, Vă prezentăm un material video cu o familie de Lebede, publicat de către Inspecţia pentru Protecţia Mediului Ungheni.

„Frumuseţea naturii este egalată numai cu frumuseţea sufletului. Dacă iubeşti natura cu adevărat, o găseşti pretutindeni frumoasă.

Imaginile video au fost filmate în extravilanul satului Pârlița din raionul Ungheni la 31 mai 2020.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON