Foto, Video // Un tânăr din Hârbovăț, r. Călărași, reținut de polițiști pentru furt în proporții deosebit de mari

La data de 2 iunie curent, polițiștii din Călărași au fost alertați despre un caz de furt în proporții deosebit de mari.

Victima, o femeie de 52 de ani, locuitoare a satului Hârbovăț, a declarat polițiștilor că la 2 iunie, în intervalul de timp 08.00 – 12.00, în timp ce nu era acasă, i-a fost vandalizată locuința și i-a fost sustrasă o sumă mare de bani.Imediat, la fața locului s-a deplasat grupa operativă din cadrul Inspectoratului de Poliție Călărași al IGP.

Oamenii legii au stabilit că persoane necunoscute, prin forțarea geamului din termopan, au pătruns în casă și au sustras din safeul stăpânei următoarele bunuri:

  • un pistol traumatic;
  • 12 400 EURO;
  • 144 500 MDL;
  • 35 000 RUB.

Ca urmare a acțiunilor prompte ale polițiștilor a fost identificat și reținut un suspect.

Acesta s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 30 de ani, locuitor al raionul Călăraşi, care, în timpul audierilor, și-a recunoscut vina.

În urma măsurilor de investigație întreprinse de oamenii legii, atât banii sustrași, cât și pistolul au fost depistați într-o parcela împădurită de la marginea localității.

Bunurile sustrase urmează să fie restituite proprietarului.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art.186, alin.5 din Codul Penal al Republicii Moldova „Furt săvârșit în proporții deosebit de mari”.

Conform legislației persoana culpabilă de o asemenea infracțiune riscă de la 7 la 12 ani de închisoare.

Galerie Foto / Video:Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON