Hotărârea nr. 13 din 29 mai 2020 al Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică

Prim-ministrul Ion Chicu a condus o nouă ședință a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, conducerea MSMPS și a ANSP au solicitat prelungirea perioadei de sistare a activității centrelor comerciale până pe data de 8 Iunie 2020.A fost discutată reluarea activității piețelor în municipiile Chișinău și Bălți și a fost solicitat ca administratorii piețelor să asigure aplicarea unui set de măsuri care să determine respectarea cerințelor de distanțare socială și igienă personală.

Specialiștii au menționat că în cazul în care evoluția statisticii cazurilor confirmate va fi îngrijorătoare, activitatea piețelor ar putea fi sistată.

Comisia a decis reluarea antrenamentelor pentru sportivii legitimați de către federațiile sportive de Badminton, de Caiac – Canoe, de Fotbal, de Haltere, a Sporturilor Nautice și cea de Tenis din RM.

Procesul de instruire se va realiza exclusiv în centrele sportive, bazine de înot și terenuri de sport acreditate de MECC, exclusiv în aer liber cu respectarea instrucțiunilor de activitate.

CNESP a decis reluarea integrală a activității Agenției Servicii Publice.

Urmare a ședinței, a fost aprobată Hotărârea numărul 13 din 29 mai 2020:

Galerie Foto:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON2 comentarii la „Hotărârea nr. 13 din 29 mai 2020 al Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică