Primul-ministru Ion Chicu a efectuat o vizită de lucru la Ungheni

Șeful Cabinetului de Miniștri Ion Chicu, a efectuat o vizită de lucru în municipiul Ungheni.

În cadrul vizitei, Primul-ministru a avut o întrevedere cu Episcopul de Ungheni și Nisporeni al Mitropoliei Moldovei, informează printr-un comunicat Episcopia.Potrivit sursei, la inițiativa lui Ion Chicu, Prim-ministrul Republicii Moldova, în a doua jumătate a zilei de 22 mai 2020, când Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sf. Ierarh Nicolai, Mare făcător de minuni și apărător al credinței, Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a avut o întrevedere la Centrul Eparhial din mun. Ungheni cu Domnia Sa.

În cadrul întrevederii s-au purtat discuții constructive pe marginea Adresării ce a fost înaintată din partea Preasfințitului Petru, către dl Prim-Ministru, în data de 13 mai 2020, cu privire la restricțiile impuse Bisericii.

De asemenea s-a discutat și despre textele și cerințele adresărilor sinodale către Autoritățile de Stat, cu privire la situația actuală, creată de pandemia COVID-19 și urmările acesteia.

Conducătorul Episcopiei a transmis Primului-Ministru, durerea și nemulțumirea preoților și a poporului dreptcredincios.

În același context, și-a manifestat deranjul cu privire la expunerile denigratoare față de Biserică, a funcționarilor de stat, făcute public.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON