Situația la punctele de trecere a frontierei pentru ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore (24.05.2020), în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 5 127 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 3 297 traversări persoane, dintre care

  • 2 267 treceri la frontiera moldo-română;
  • 566 treceri la frontiera cu Ucraina;
  • 464 treceri a frontierei aeriene prin Aeroportul Internațional Chișinău.Inspectoratul General al Poliției de Frontieră comunică că în ultimele 24 de ore, cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:

  • PTF Leușeni – 1 926 traversări persoane;
  • PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 464 traversări persoane (curse charter Londra, Barcelona, Varșovia);
  • PTF Otaci – 235 traversări persoane;
  • PTF Giugiulești – Galați – 217 traversări persoane;
  • PTF Tudora – 123 traversări persoane.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screening-ului 5 127 persoane și completate 3 297 de fișe epidemiologice individuale.

Nicio persoană din cele ce au traversat frontiera de stat nu a prezentat simptome ale infecției de tip COVID-19.

Prin punctul de trecere Otaci, la intrarea în țară au fost înregistrați 17 cetățeni moldoveni care au revenit din Polonia, tranzitând Ucraina.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 110 apeluri de la cetățeni, unde s-a oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Poliția de Frontieră îndemnă participanții la traficul transfrontalier să amâne călătoriile și să manifeste o atitudine preventivă în raport cu virusul de tip COVID-19!

Vezi Harta punctelor de trecere a frontierei sistate și active – http://www.border.gov.md/index.php/ro/harta-punctelor-de-trecere

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON