În ultimele 24 de ore, punctele de trecere a frontierei au fost traversate de 2 847 persoane

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 847 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 1 663 traversări persoane, dintre care:

 • 862 treceri la frontiera moldo-română;
 • 586 treceri la frontiera cu Ucraina;
 • 215 treceri aeriene prin Aeroportul Internațional Chișinău.Potrivit comunicatului Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) au fost:

 • PTF Leușeni – 632 traversări persoane;
 • PTF Otaci –  390 traversări persoane;
 • PTF Aeroportul Chișinău – 215 traversări persoane (curse charter Kiev și Moscova);
 • PTF Tudora – 160 traversări persoane;
 • PTF Giurgiulești – Galați – 117 traversări persoane.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

 • trei persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
 • șapte încălcări a regulilor de transportare;
 • 183 de persoane au fost documentate pentru încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 2 847 persoane și completate 1 663 fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost completate și semnate 1 432 Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent.

Doi călători au prezentat stare subfebrilă, conform procedurilor de operare a fost anunțat Serviciul de Urgență 112, care a și preluat persoanele pentru verificări medicale.

În punctul de trecere Otaci, la intrarea în țară s-a autorizat trecerea frontierei la 277 de conaționali care au revenit din Federația Rusă, Republica Belarus și Lituania, tranzitând teritoriul Ucrainei.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 170 de apeluri de la cetățeni, unde s-a oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Conform Dispoziției nr.13 din 3 aprilie 2020, persoanele ce traversează frontiera de stat pe cale terestră sau aeriană pe sensul de intrare în Republica Moldova, vor completa şi semna, în mod obligatoriu, Declaraţia pe propria răspundere privind obligaţia achitării primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală pentru anul 2020, iar polițiștii de frontieră vor verifica veridicitatea completării acesteia.

Vezi Harta punctelor de trecere a frontierei sistate și active – http://www.border.gov.md/index.php/ro/harta-punctelor-de-trecere

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON%d blogeri au apreciat: