În ultimele 24 de ore, punctele de trecere a frontierei au fost traversate de 2 380 persoane

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 380 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 1 403 traversări persoane, dintre care:

 • 993 treceri la frontiera moldo-română;
 • 399 treceri la frontiera cu Ucraina;
 • 11 treceri aeriene prin Aeroportul Internațional Chișinău.Potrivit comunicatului Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) au fost:

 • PTF Leușeni – 819 traversări persoane;
 • PTF Otaci –  216 traversări persoane;
 • PTF Tudora – 110 traversări persoane;
 • PTF Giurgiulești-Galați – 108 traversări persoane;
 • PTF Sculeni – 66 traversări persoane.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

 • patru persoane au încălcat regimul zonei de frontieră;
 • o tentativă de trecere a frontierei cu documente falsificate;
 • 29 de persoane au fost documentate pentru încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 2 380 persoane și completate 1 403 fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost completate și semnate 1 185 Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent.

Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip COVID-19.

În punctul de trecere Otaci, la intrarea în țară s-a autorizat trecerea frontierei la 95 de conaționali care au revenit din Federația Rusă, tranzitând teritoriul Ucrainei.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 127 de apeluri de la cetățeni, unde s-a oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Conform Dispoziției nr.13 din 3 aprilie 2020, persoanele ce traversează frontiera de stat pe cale terestră sau aeriană pe sensul de intrare în Republica Moldova, vor completa şi semna, în mod obligatoriu, Declaraţia pe propria răspundere privind obligaţia achitării primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală pentru anul 2020, iar polițiștii de frontieră vor verifica veridicitatea completării acesteia.

În baza deciziei autorităților naționale competente și în coordonare cu structurile de frontieră și vamale din România și Ucraina, mai multe puncte de trecere a frontierei de stat au fost închise.

Vezi Harta punctelor de trecere a frontierei sistate și active – http://www.border.gov.md/index.php/ro/harta-punctelor-de-trecere

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON