Foto // „Ostașii lui Hipocrate, vă ordon, treceți Prutul”. Echipa de medici din România a ajuns în Republica Moldova

Echipa de medici și personal medical din România a trecut Prutul și ajuns în Republica Moldova!

Potrivit Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, către ora 10:50, în punctul de trecere a frontierei Leușeni – Albița, a fost întâmpinată delegația română, condusă de ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu.Astfel, a fost autorizată trecerea frontierei a două autocamioane ce transportau echipament medical, cinci autospeciale și 51 de reprezentanți ai autorităților române, dintre care 42 de medici, având misiunea internațională de sprijin a cadrelor medicale naționale în lupta cu noul tip de Coronavirus.

Amintim că în această dimineață, o impresionantă echipă medicală, compusă din medici și asistenți medicali din mai multe orașe ale României vin în Republica Moldova pentru a acord suport în lupta contra epidemiei provocate de Coronavirus de tip nou / COVID-19.

Delegați frățească a pornit din Capitala Istorică a România – mun. Iași spre capitala Republicii Moldova – mun. Chișinău.

La 27 aprilie 2020, de ziua Sfântului Tricolor, Klaus Iohannis anunța că va acorda Republicii Moldova un pachet de sprijin în contextul eforturilor de combatere a pandemiei COVID-19, ca expresie a angajamentului de a acționa consecvent în beneficiul direct al cetățenilor din Republica Moldova.

Galerie Foto:

La ora 13:00, portalul News.Ungheni.org va redistribuie LIVE ceremonia de prezentare a medicilor români care vor efectua misiunea de sprijin în Republica Moldova.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON