La 16 aprilie au fost înregistrate 105 cazuri noi de infecție cu COVID-19

Astăzi, 16 aprilie 2020, au fost înregistrate 105 cazuri de infecție cu noul coronavirus după procesarea a 640 probe.

Din nefericire, toate cazurile sunt cu transmitere locală.Bilanțul persoanelor infectate cu Coronavirus de tip nou / COVID-19 a ajuns la 2154.

Dintre numărul total al celor infectați, 2019 cazuri sunt confirmate în laborator și 135 cazuri confirmate clinic-epidemiologic.

Totodată, la ziua de 16 aprilie 2020, în regiunea transnistreană și mun. Bender / Tighina, au fost confirmate 22 cazuri noi de infecție cu virusul COVID-19. Urmare, de la începutul pandemiei și până în prezent, în raionale din stânga Nistrului și mun. Bender / Tighina au fost confirmate 205 cazuri.

Din numărul total de cazuri confirmate astăzi, 42 sunt lucrători medicali:

  • asistenți medicali – 11;
  • medici – 10;
  • felceri – 6;
  • farmaciști- 1;
  • personal auxiliar – 14.

În total, 235 persoane au fost tratate şi 53 persoane au decedat din cauza COVID-19.

Din păcate, pe parcursul zilei de 16 aprilie 2020, au decedat 7 persoane.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează că slujbele religioase în noaptea Învierii, se vor desfășura doar cu participarea preoților, fără credincioși.

Autoritatea mai precizează că este interzisă deplasarea la biserică pentru sfințirea cozonacului. Reprezentanții bisericilor și persoanele care vor încălca regulile impuse, vor fi  sancționați.

Declarații de presă după ședință:

Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREONUn comentariu la „La 16 aprilie au fost înregistrate 105 cazuri noi de infecție cu COVID-19