Situația epidemiologică privind pandemia COVID-19 la 14 aprilie 2020

La ziua de 14 aprilie 2020, în Republica Moldova, sunt înregistrate 1847 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 134 persoane au fost tratate (27 persoane externate pe parcursul a 24 de ore) şi 36 persoane au decedat din cauza COVID-19.
Amintim că în cadrul Declarațiilor de presă din seara zilei de ieri, a fost anunțat că la ziua de 13 aprilie 2020, în Republica Moldova au fost infectate 1712 persoane.

Urmare, concluzionăm că în ultimele 12 ore au mai fost înregistrate 135 cazuri noi de infectare.

Starea de sănătate a pacienţilor confirmaţi cu infecţia COVID-19:

  • 188 – stare gravă (17 pacienţi conectaţi la respiraţie asistată);
  • 488 – stare de gravitate medie, restul în stare satisfăcătoare.

În instituțiile medicale sunt internați 79 de copii, dintre care 4 copii urmează să fie externați pe parcursul zilei de astăzi.

În ultimele 24 de ore, 113 persoane au fost direcționate la Centrul COVID-19, iar la moment fiind internaţi 44 de pacienţi.

Totodată, începând cu 10 aprilie curent, se realizează tratamentul la domiciliu a pacienților cu forme ușoare de COVID-19 care nu suferă de boli secundare.

Până în prezent, 135 persoane au beneficiat de tratament la domiciliu, în baza criteriilor clinice şi epidemiologice.

În cadrul briefing-ului de dimineață, vicedirectorul medical al Centrului COVID-19 și șeful departamentului regional AMU Chișinău au prezentat situația actuală în cadrul instituțiilor, dotarea personalului medical cu echipamente și numărul persoanelor suspecte transportate și internate în instituțiile medicale publice.

Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON