Dispoziția nr. 17 din 13 aprilie 2020 al Comisei Situații Excepționale a Republicii Moldova

Astăzi, 13 aprilie 2020, Primul-ministru Ion Chicu a convocat o nouă ședință a Comisei Situații Excepționale a Republicii Moldova.

Membrii CSE au discutat evoluția situației epidemiologice în raioanele țării și problemele cu care se confruntă sistemul de sănătate în prevenirea răspândirii infecției.Epidemia s-a extins în peste 200 de țări și pune presiuni pe sistemele de sănătate, care nu sunt proiectate pentru un asemenea flux mare de solicitări. Procesele de prevenire a răspândirii infecției implică restricții care afectează multe genuri de activitate economică, reduc intensitatea fluxurilor economice, cresc rata șomajului și reduc încasările din taxe.

Chiar și statele dezvoltate cu economii avansate confruntă dificultăți în dotarea lucrătorilor medicali cu echipamente și consumabile, în acțiunile de prevenire a răspândirii infecției și tratarea persoanelor confirmate.

Examinând evoluția situației epidemiologice în țară, Comisia a decis instituirea regimului de carantină în orașul Glodeni.

Membrii CSE au autorizat o cursă charter Tel Aviv – Chișinău pentru repatrierea cetățenilor RM aflați în Israel.

Urmare a ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale din 13 aprilie 2020, a fost aprobată Dispoziția nr. 17:

Galerie Foto:

Declarații după ședința Comisiei Situații Excepționale din 13 aprilie 2020:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREONOne thought on “Dispoziția nr. 17 din 13 aprilie 2020 al Comisei Situații Excepționale a Republicii Moldova