Spitalul raional Ungheni dispune doar de două ventilatoare mecanice

Din 1 aprilie, bolnavii de COVID-19 se tratează și în cadrul Spitalului raional Ungheni.

La ziua de 9 aprilie în cadrul instituției medicale sunt internați 8 pacienți cu Coronavirus de tip nou / COVID-19, comunică postul de televiziune Publika TVPotrivit sursei, Instituția medicală are doar două ventilatoare mecanice pentru pacienții în stare foarte gravă.

„Ele sunt două la șase paturi de terapie intensivă. Ele sunt deja învechite, din secolul trecut şi e clar că am fi vrut să avem ceva mai nou şi mai bun. Până acum, noi nu am avut cazuri grave.

Dar dacă starea bolnavului se agravează şi urmează să i se acorde asistența medicală, sunt necesare aceste aparate”, a menționat Andrei Alexeev, directorul Spitalului Raional Ungheni.

Directorul Spitalului raional Ungheni menționează că sunt probleme și cu asigurarea medicamentelor antivirale.

„La moment, conform protocolului provizoriu pe care l-am primit de la Ministerul Sănătății, noi nu avem preparatele în cauză. Lucrăm cu preparatele pe care le avem în stoc, în farmacie.

Cred că pe vreo 10 zile sunt de ajuns, dar nu mai mult”, a mai zis Andrei Alexeev, directorul Spitalului Raional Ungheni.

Totodată, sursa a mai obținut și câteva declarații de la Vadim Rusu, şeful departamentului de primiri urgenţe de la Spitalul Raional Ungheni.

La spital stau deja de o săptămâna. Familia… am noroc că soția mea tot e medic şi ne mai vedem pe teritoriul spitalului, dar pe copii nu i-am văzut de o săptămână, dacă nu mai mult chiar“, a mai zis șeful Unităţii Primiri Urgenţe Spitalul Raional Ungheni.

sursa: Publika TV

Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREONOne thought on “Spitalul raional Ungheni dispune doar de două ventilatoare mecanice