Video Agora.md // Moldovenii traversează pe jos PTF Sculeni

Zeci de moldoveni care se întorc din diasporă, în perioada pandemiei, intră în țară pe jos. Jurnaliștii AGORA au realizat o serie de imagini video de la punctul de trecere Sculeni.

Ofițera de presă de la Poliția de Frontieră ne-a confirmat că aceasta este procedura de intrare în țară pentru cei care vin cu avionul până la Aeroportul de la Iași.Potrivit martorilor oculari, de la Iași până la Sculeni, oamenii au fost escortați de un echipaj special.

Deja de câteva zile mulți conaționali vin acasă în așa mod. Deși Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni este cu statut rutier și internațional, la o înțelegere cu partea română se permite de traversat pe jos acest punct de trecere.

Polițiștii de frontieră conform procedurilor, le măsoară temperatura, le cer să completeze fișele epidemiologice și cele două declarații în care își asumă autoizolarea pentru 14 zile și obligația ca timp de 72 de ore să achite polița de asigurare.

Dacă nu prezintă simptome ale infecției și nici temperatură ridicată le este permisă intrarea în țară. În cazul în care oamenii prezintă febră, este anunțat Serviciul de Urgență 112”, a declarat Raisa Novițchi.

Din imaginile video se poate vedea că cei mai mulți dintre călători sunt așteptați de rude și se îndreaptă spre localitățile de reședință cu mașini personale.

sursa: AGORA