COVID-19 a mai provocat două victime în Republica Moldova

În dimineața zilei de 5 aprilie 2020, în Republica Moldova sunt înregistrate deja 14 cazuri de deces provocate de Coronavirus de tip nou / COVID-19.

Informația a fost comunicată de către Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul briefingului tradițional de prezentare a informațiilor actualizate privind controlul infecției prin Coronavirusul de tip nou / COVID-19, la nivel național din 5 aprilie 2020Potrivit Vioricăi Dumbrăveanu, în această dimineață și pe parcursul nopții trecute, două persoane au fost răpuse de complicațiile provocate de Coronavirusul de tip nou / COVID-19:

Avem două cazuri noi de deces, este vorba despre un bărbat de 41 de ani, care a decedat la Institutul de Medicină Urgentă. A fost internat pe data de 30 martie în stare gravă, cu penumonie bilaterală și era suspect la COVID-19.

Avea hipertensiune, diabet zaharat și boală renalăcronică. Avem și o doamnă decedată în Fălești, de 71 de ani.

A fost spitalizată pe data de 28 martie, avea cardiopatie. Starea s-a agravat pe 2 aprilie când a apărut febra, a declarat Dumbrăveanu.

Amintim că până la 5 aprilie 2020, în Republica Moldova au fost confirmate 752 de cazuri de COVID-19, 30 de persoane recuperate și 36 778 persoane monitorizate de către medici.

Totodată, în seara zilei de ieri au fost anunțate încă 5 cazuri noi de infectare în regiunea Ungheni. Cazuri au fost depistate în Ungheni (1), Călărași (1) și Nisporeni (3).

Astfel, până în prezent, cele 11 cazuri pozitive de infectare cu COVID-19 sunt înregistrate în felul următor:

  • 7 cazuri pozitiv în raionul Nisporeni;
  • 2 cazuri pozitive în raionul Călărași;
  • 2 cazuri pozitive în raionul Ungheni.
Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON

One thought on “COVID-19 a mai provocat două victime în Republica Moldova

%d blogeri au apreciat: