COVID-19 // În Republica Moldova a fost înregistrat un nou deces din cauza COVID-19

Din nefericire, în Republica Moldova a mai fost înregistrat un deces din cauza pandemiei de Coronavirus de tip nou / COVID-19.Informația actualizată privind controlul pandemiei de Coronavirus de tip nou / COVID-19  a fost prezentată de către Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Viorica Dumbrăveanu în cadrul Briefing-ului de presă din această dimineață, 4 aprilie 2020.

Potrivit Vioricăi Dumbrăveanu, este vorba despre un bărbat de 79 de ani care a fost internat pe 28 martie în stare gravă la Spitalul Clinic Republican.

„Astăzi cu regret vreau să menționez că avem un deces la Spitalul Clinic Republican. Este vorba despre un bărbat de 79 de ani carea a fost internat pe 28 martie în stare gravă.

Pe lângă COVID-19 care s-a confirmat, persoana mai suferea de hipertensiune, hepatită virală și cardiopatie. Ne exprimăm condoleanțele pentur familia personei decedate.

Fiecare pierdere de viață este extrem de dureroasă inclusiv pentru sistemul de sănătate“, a menționat Viorica Dumbrăveanu.

La ziua 4 aprilie 2020, în Republica Moldova au fost înregistrate 9 decese din cauza COVID-19 și numărul total al cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus a ajuns la 591.

La fel, astăzi urmează să fie externat un pacient de 22 ani, tratat de COVID-19, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase “Toma Ciorba”.

La moment, 67 de persoane infectate de COVID-19 sunt în stare gravă, 209 pacienți sunt în stare de gravitate medie și 243 de persoane în stare satisfăcătoare.

Începând de astăzi, vor fi activate noi instituții spitalicești pentru internarea persoanelor suspecte și confirmate cu infecția COVID-19 : Spitalul de Stat, SR Hâncești și SR Anenii Noi.

Potrivit directorului Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, la ora actuală se conturează 3 teritorii de risc sporit de infecție cu COVID-19, mun. Chişinău – 39% din toate cazurile de infectare cu COVID-19, raionul Ştefan Vodă, 14% și Soroca – 12%.

Date statistice la ziua de 4 aprilie 2020:

Din nefericire, ieri a fost confimat și primul caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19 în raionul Ungheni și al 4-lea din raionul Nisporeni.

Potrivit unei surse care a dorit să rămână anonimă, persoana diagnosticată pozitiv cu Coronavirus de tip nou / COVID-19, locuiește în municipiul Chișinău și are doar viză de reședință în raionul Ungheni.

În aceiași ordine de idei, comunicăm că până la 4 aprilie 2020, au fost înregistrate 6 cazuri pozitive de infectare cu COVID-19 în regiunea Ungheni:Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.