Detalii despre persoana infectată cu COVID-19 din raionul Ungheni

În cadrul declarațiilor de presă după ședința Centrului Unic de Comandă a stării de urgență din 3 aprilie 2020, Viorica Dumbrăveanu a anunțat 86 cazuri noi de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19, inclusiv primul caz pozitiv în raionul Ungheni.

Potrivit unei surse care a dorit să rămână anonimă, persoana diagnosticată pozitiv cu Coronavirus de tip nou / COVID-19, locuiește în municipiul Chișinău și are doar viză de reședință în raionul Ungheni.

Ulterior, ziarul regional Expresul a comunciat că este vorba de o doamnă din satul Cornești, angajată al ÎS „Poșta Moldovei” și care activează în municipiul Chișinău.Sursa mai comunicp că la 2 aprilie, persoana simțindu-se rău, a apelat serviciul 112, iar pe 3 aprilie testul a fost confirmat pozitiv.

Potrivit medicilor de la Centrul de Sănătate Publică din Ungheni, se presupune că aceasta a contactat cu o colegă de serviciu care, la rândul ei era bolnavă fără ca să știe.

Jurnaliștii de la Expresul mai notează că ulterior, femeia de la Cornești a mai contactat cu alte 12 persoane, dintre care doi lucrătorii medicali de pe ambulanță.

Iar mama femeii, în vârstă de 80 de ani, este internată la Spitalul raional Nisporeni cu suspecție de coronavirus.

Potrivit lui Sergiu Talmaci, medic epidemiolog la Centrul de Sănătate Publică din Ungheni, satul Cornești, deocamdată nu va intra în carantină.

Potrivit ultimului document creatde Comisia Situații Excepționale, localitatea intră în carantină atunci când un procent din populație este infectat cu COVID – 19”, a spus Sergiu Talmaci pentru ziarul Expresul.

În aceiași ordine de idei, comunicăm că până la 4 aprilie 2020, au fost înregistrate 6 cazuri pozitive de infectare cu COVID-19 în regiunea Ungheni:

Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON19 comentarii la „Detalii despre persoana infectată cu COVID-19 din raionul Ungheni