Ședința Centrului Unic de Comandă a stării de urgență din 4 aprilie 2020

Prim-ministrul a condus ședința Centrului Unic de Comandă a stării de urgență din 4 aprilie 2020.

În cadrul ședinței, Ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu a informat despre faptul că 8099 de oameni din structurile subordonate MAI sunt antrenați în activitățile de asigurare a regimului de carantină în localitățile stabilite, verificarea persoanelor aflate sub supraveghere și menținerea ordinii publice.Polițiștii au verificat 5632 de persoane aflate sub supraveghere.

În 2 biserici din raionul Soroca au fost făcute slujbe și poliția a inițiat proceduri contravenționale pe aceste cazuri.

Au fost identificate 7 persoane, care au încălcat regimul de izolare, și 2 agenți economici care au încălcat restricțiile impuse de CSE.

În ultimele 24 de ore în țară au intrat 2099 de persoane dintre care 299 prin Aeroportul Internațional Chișinău. O persoană cu febră a fost preluată de echipa de medici direct din aeroport.

În cazul a 13 angajați ai MAI a fost confirmată infectarea, iar pentru alte 2 persoane se așteaptă rezultatele investigării probelor.

Șeful statului major al Armatei Naționale a informat despre implicarea a 17 unități de tehnică a Ministerului Apărării și a 316 de militari în misiunile de menținere a ordinii publice și de administrare a regimului de carantină.

Secretarul de Stat al MSMPS Constantin Rîmiș a comunicat despre investigarea a 631 de probe, dintre care au fost confirmate 161 de cazuri de infecție cu COVID-19, dintre care 11 cazuri sunt de import și 150 cu transmitere locală, 42 de cazuri sunt în Soroca, 32 în Chișinău, 29 în Ștefan Vodă și 9 în raioanele din partea stângă a Nistrului și mun. Bender / Tighina.

În total, până în prezent, au fost depistate 752 de cazuri de infecție după investigarea a 4057 probe.

Prim-ministrul a solicitat să fie examinate spații suplimentare care ar putea fi folosite in calitate de centre de triere, precum sala polivalentă din mun. Chișinău.A fost menționată obligativitatea procurării poliței de asigurare medicală de către cetățenii RM, care revin în țară și nu o dețin. Organele de drept vor întreprinde măsurile legale în acest sens.

Galerie Foto:

Declarații de presă după ședință: