Dispoziția nr. 13 a Comisiei pentru Situații Excepționale din 3 aprilie 2020

La 3 aprilie curent, Primul-ministrul Ion Chicu a convocat în o nouă ședință a Comisia pentru Situații Excepționale.

În cadrul ședinței au fost examinate ultimele informații despre evoluția situației epidemiologice și s-a discutat eficiența măsurilor întreprinse pentru a preveni răspândirea infecției.


Conducătorii autorităților implicate în gestionarea situației epidemiologice au examinat evoluția ratei de transmitere locală a infecției și au discutat modalitățile de reducere a pericolelor de răspândire a acesteia, inclusiv prin revenirea în țară a conaționalilor noștri din statele afectate de epidemia COVID-19.

Ministrul Viorica Dumbrăveanu a informat despre nivelul de dotare a sistemului de sănătate cu echipamente și consumabile necesare gestionării situației epidemiologice, dar și despre pregătirea instituțiilor medicale.

Ministrul Oleg Țulea a informat despre acțiunile întreprinse de MAEIE pentru organizarea repatrierii cetățenilor Republicii Moldova din statele afectate de epidemie.

Au fost discutate tentativele unor companii de a vinde bilete pentru cursele neautorizate de CSE și măsurile luate pentru a preveni asemenea cazuri pe viitor.

A fost elaborată lista curselor autorizate pentru următoarele 2 săptămâni și publicată pe pagina web a Autorității Aeronautice Civile, cu detalii despre zboruri.

Conducerea AAC a prezentat informația despre acțiunile realizate pentru a asigura cetățenilor RM, care își doresc să revină în țară, costuri raționale pentru bilete.

Membrii CSE au discutat evoluția proceselor și au examinat un șir de posibile soluții.

Totodată, membrii Comisiei pentru Situații Excepționale a aprobat Dispoziția nr. 13 din 03 aprilie 2020:
În cadrul aceleași ședințe, a fost aprobată Dispoziția nr. 12 din 03 aprilie 2020:One thought on “Dispoziția nr. 13 a Comisiei pentru Situații Excepționale din 3 aprilie 2020