COVID-19 // Declarații după ședința Centrului Unic de Comandă din 2 aprilie 2020

Declarații după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 din 2 aprilie 2020.Amintim că a 1 aprilie au fost depistate 70 cazuri noi de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19, astfel cifra celor cazurilor pozitive la nivel național se ridică la 423 cazuri.

Din cele 70 de cazuri noi, 2 sunt de import (Marea Britanie și Federația Rusă) și 68 cazuri de transmitere locală (Chișinău – 33, Ștefan Vodă – 10, regiunea Transnistreană și mun Bender / Tighina – 6, Soroca – 4,  Sângerei -3, Cahul – 3, Hâncești – 3, Anenii Noi – 1, mun. Bălți – 1, Briceni – 1, Fălești – 1, Ialoveni – 1, Orhei – 1).

A fost înregistrat și un caz de deces în regiunea transnistreană a republicii Moldova

În aceiași ordine de idei, comunicăm că până la 2 aprilie 2014, au fost înregistrate 4 cazuri pozitive de infectare cu COVID-19 în regiunea Ungheni:

Totodată, la nivel național 32 873 persoane sunt sub supravegherea medicilor și 67 de persoane sunt suspectate de infectare.

Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON