COVID-19 // Încă 70 cazuri de infectare confirmate oficial la 1 aprilie 2020

Autoritățile a declarat că la ziua de astăzi, în Republica Moldova au fost depistate 70 cazuri noi de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19.

În acest sens, la ziua de astăzi în Republica Moldova sunt înregistrate 423 cazuri oficial de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19


Declarații a fost făcute după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 din 1 aprilie 2020.

Din cele 70 de cazuri noi, 2 sunt de import (Marea Britanie și Federația Rusă) și 68 cazuri de transmitere locală (Chișinău – 33, Ștefan Vodă – 10, regiunea Transnistreană și mun Bender / Tighina – 6, Soroca – 4,  Sângerei -3, Cahul – 3, Hâncești – 3, Anenii Noi – 1, mun. Bălți – 1, Briceni – 1, Fălești – 1, Ialoveni – 1, Orhei – 1).

A fost înregistrat și un caz de deces în regiunea transnistreană a republicii Moldova

Autoritățile mai comunică că cele 70 cazuri noi au fost identificate urmare a procesării a 329 de probe.

Viorica Dumbrăveanu a mai comunicat că în zilele următoare vor fi achiziționate cca 100 mii de teste.

În cadrul declarației de presă, Primul-ministru Ion Chicu a comunicat că la acest moment sunt infectați cu COVID-19 și câțiva preoți.

În aceiași ordine de idei, comunicăm că până la 1 aprilie 2014, au fost înregistrate 4 cazuri pozitive de infectare cu COVID-19 în regiunea Ungheni:

Totodată, astăzi Guvernul Republicii Moldova a aprobat proiectul de Lege cu privire la unele măsuri de susținere a populației pe durata stării de urgență, instituită de către Parlamentul Republicii Moldova, la data de 17 martie 2020, în contextul situaţiei epidemiologice din ţară şi apariţiei riscului de îmbolnăvire cu virusul COVID-19.

Conform acestei Legi, în perioada stării de urgență, persoanele, inclusiv cele revenite de peste hotare, înregistrate cu statut de șomer la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, beneficiază lunar de ajutor de șomaj în cuantum de 2775 lei, chiar dacă nu au stagiul de cotizare necesar pentru a beneficia de ajutor de șomaj, conform legislației în vigoare.

Scopul acestor prevederi constă în susținerea populației fără un loc de muncă în perioada stării de urgență.

Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREONOne thought on “COVID-19 // Încă 70 cazuri de infectare confirmate oficial la 1 aprilie 2020