Briefing de presă privind COVID-19 din 31 martie 2020

Briefing de presă susținut de Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, de prezentare a informațiilor actualizate privind controlul infecției prin Coronavirusul de tip nou / COVID-19, la nivel național din 31 martie 2020.Vezi și Platformă interactivă privind COVID-19 în Republica Moldova

Amintim că la ziua de 30 martie 2020 în Republica Moldova sunt înregistrate 298 cazuri oficial de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19

Cele 35 de cazuri pozitive de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19 depistate la 30 martie își au originea:

  • 6 cazuri de import (România – 3, Marea Britanie – 2 și Belarus – 1);
  • 39 cazuri de infecție locală (Chișinău – 17, Soroca – 2, Cahul – 2, Orhei – 1, Ștefan Vodă – 5, Ialoveni – 1 și Strășeni – 1).

De asemenea, astăzi au fost externaţi primii doi copii care s-au tratat, în cadrul Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii. Până în prezent au fost externate 15 persoane tratate.

În cadrul declarațiilor de presă, Viorica Dumbrăveanu a anunţat că începând cu ora 18.00 a zilei de 30 martie 2020, va fi activat Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, dat fiind numărul de cazuri în creştere înregistrat în municipiul Chişinău.

De asemenea, ministrul a menţionat că deja sunt funcţionale Spitalul Raional Căuşeni şi Spitalul Municipal Bălţi, iar în următoarea etapă vor fi incluse în lista spitalelor pentru gestionarea cazurilor de COVID-19 şi Spitalul Raional din Comrat, Cahul, Nisporeni, Edineţ şi Soroca.

Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.
Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREONOne thought on “Briefing de presă privind COVID-19 din 31 martie 2020