Municipiul Ungheni dezinfectat în proporție de 90 la sută

La 30 martie 2020, Primăria municipiului Ungheni anunța că în urba de pe malul stâng al Prutului, a fost dezinfectat în proporție de 90 la sută.
Potrivit administrației publice locale din Poarta de Vest a Republicii Moldova, a fost dezinfectat carosabil, trotuarele, terenurile de joacă și intrările în blocurile locative.

Totodată, Primăria municipiului Ungheni comunică că străzile și trotuarele sunt dezinfectate pe timp de noapte.

Potrivit autorităților, soluția de dezinfecție este compusă din concentrație de clor de 0,5-3%, în funcție de suprafața tratată, ținându-se cont de recomandările Agenției Naționale de Sănătate Publică.

„Dezinfectarea va derula încontinuu, pe perioada carantinei”, a declarat viceprimarul Dinosie Ternovschi.

Totodată, au fost stropiți copacii cu substanțe speciale pentru nimicirea dăunătorilor.

În ședința Consiliului Municipal din 27 martie curent, s-a decis alocarea sumei de 180 mii de lei, din fondul de rezervă al Primăriei municipiului Ungheni, pentru procurarea echipamentelor de protecție și dezinfectaților pentru instituțiile publice din subordinea Primăriei.

Amintim că la 25 martie curent, administrația publică locală informa că vor dezinfecta următoarele locații:

  • străzile și trotuarele din municipiu;
  • intrările  / scările din blocurile locative;
  • instituțiile publice;
  • întreprinderile municipale;
  • întreprinderile raionale dislocate în municipiul Ungheni.

Ulterior, Primăria municipiului Ungheni a mai anunțat că în acțiunile de dezinfectare au fost antrenate întreprinderile municipale „Apă-Canal” și „AVE Ungheni”.

Totodată, autoritatea publică mai comunică că acțiunea a început din locurile cele mai aglomerate și în următoarele zilele, va cuprind toate cartierele municipiului.În aceiași ordine de idei, Primăria mai informează că până la 31 martie, în municipiul Ungheni sunt suspendate activitățile pe tot tipul de stadioane iar începând cu ziua de 25 martie, accesul pe terenurile de joacă pentru copii, terenurile de fitnes în aer liber este sistat.

Primăria municipiului Ungheni a mai venit și cu un apel către Ungheneni:

„Stați acasă, nu ieșiți decât în situații de urgență, respectați sfaturile specialiștilor și informați-vă din surse oficiale. Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră”.

Amintim că tinerii Ungheneni, membri ai JCI Ungheni au lansat și implementat cu succes o Campanie de colectare de fonduri și au achiziționat peste 30 salopete antibacteriene și măști reutilizabile lucrătorilor medicali.

Urmare, tinerii din JCI Ungheni și mai mulți agenți economic din municipiu, inclusiv și Clubul de Lupte Libere Pankration din Ungheni s-au mobilizat și au donat Spitalului raional Ungheni și Primăriei municipiului următoarele:

  • 500 măști și 30 seturi de costume antibacteriene (ce cuprinde salopeta antibacterială, ochelari, bahile, mască, servetele antibacteriale, mănuși) Secției Boli Contagioase;
  • 10 seturi de costume antibacteriene Serviciului de Ambulanță Ungheni (SAMU Ungheni);
  • 9 seturi pentru Primăriei municipiului Ungheni.

Potrivit JCI Ungheni, această campanie de suport pentru angajații din linia întâi ce luptă contra Coronavirus de tip nou / COVID-19 nu ar fi fost posibilă fără aportul masiv al Unghenenilor.

Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON42 de comentarii la „Municipiul Ungheni dezinfectat în proporție de 90 la sută