COVID-19 // Încă 32 cazuri de infectare depistate oficial la 29 martie 2020

Primul-ministru Ion Chicu a declarat că la ziua de astăzi, în Republica Moldova au fost depistate 32 cazuri noi de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19.

În acest sens, la ziua de astăzi în Republica Moldova sunt înregistrate 263 cazuri oficial de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19Cele 32 de cazuri pozitive de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19 își au originea:

  • 1 caz de import – Bulgaria;
  • 31 cazuri locale (9 – Chișinău, 4 – Ștefan Vodă, 3 – Sângerei, 3 – Soroca, 2 – Cahul, 2 – Taraclia, 1 – Nisporeni, 1 – Ialoveni, 7 – municipiul Bender / Tighina și regiunea transistreană)

Din cele 263 de probe efectuate, 255 de probe au fost rezultatele testelor petrecute de Agenția Națională Siguranță Publică și 8 de în cadrul laboratoarelor private.

Premierul a mai menționat că astăzi alte 2 persoane au fost externate, astfel bilanțul persoanelor tratate de COVID-19 a ajuns la 13.

La moment în Republica Moldova activează 6 instituții medicale strategice în mun Chișinău și spitalele regionale din mun. Cahul și Bălți care tratează persoanele infectate cu Coronavirus de tip nou / COVID-19.

Totodată, se discută activarea unor spitale raionale.

În aceași ordine de idei, în cadrul Centrului de Comandă și ședinței Comisie pentru Situații Excepționale s-a decis activarea unui spital de câmp / centru de triere cu cca 700 de locuri pe teritoriul Complexului Internațional pentru Expoziții „Moldexpo”.

Acest centru de triere va fi activat începând cu ziua de miercuri sau joi a săptămânii viitoare.

Cifrele oficiale au fost anunțate în cadrul declarațiilor oficiale după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 din 29 martie 2020

Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON