COVID-19 // A fost confirmat al doilea caz de infectare în raionul Nisporeni

În cadrul Declarațiilor de după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a COVID-19 din 29 martie 2020, Primul-ministru Ion Chicu a declarat că la ziua de astăzi, în Republica Moldova, au fost depistate 32 cazuri noi de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19.Astfel, la 29 martie, în Republica Moldova sunt înregistrate oficial 263 cazuri de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19.

Totodată, Premierul Ion Chicu a comunicat că printre cazurile confirmate astăzi, se regăsește și o persoană din raionul Nisporeni.

Potrivit lui Alexandru Cornei, șeful Centrului de Sănătate Publică Ungheni, este vorba despre un bărbat de 39 de ani din aceiași localitate în care a fost depistat și primul caz, comuna Marinici.

Ca și în primul caz, bărbatul a revenit recent cu un autoturism din Franța.

Amintim că la 26 martie curent, în raionul Nisporeni a fost confirmat un caz pozitiv un bărbat de 35 de ani din comuna Marinici, revenit recent în Republica Moldova din Franța.

Urmare a testării pozitive, bărbatul a fost internat în cadrul Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă”. La ziua de 28 martie 2020, starea bărbatului era una satisfăcătoare.

Ambele cazuri sunt de import.

În aceași ordine de idei, comunicăm că acesta este al 3-lea caz pozitiv de infectare din regiunea Ungheni (2 cazuri în Nisporeni și 1 caz în Călărași).

Totodată, reamintim că în regiunea Ungheni (raioanele Ungheni, Nisporeni și Călărași), în prima parte a zilei de 29 martie 2020, erau înregistrate 2 111 de persoane sub supraveghere medicală continuă, cu 936 mai mult față de 21 martie curent:

  • raionul Nisporeni – 1178 de persoane, cu 317 mai multe față de 20 martie 2020;
  • raionul Ungheni – 891 de persoane, cu 42 mai multe față de 20 martie 2020;
  • raionul Călărași – 42 persoane, cu 33 persoane mai puțin față de 20 martie 2020.Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREONOne thought on “COVID-19 // A fost confirmat al doilea caz de infectare în raionul Nisporeni