Primăria Bălăurești îndeamnă angajații SRL „Nires” la autoizolare. A fost depistată persoana suspecta cu COVID-19

UPDATE: În dimineața zilei de astăzi, 30 martie 2020, anunțul fusese deja șters de pe pagina de facebook al Primăriei Bălăurești.

Știrea până la ziua de 30 martie 2020, publicată în baza unui mesaj public al Primăriei Bălăurești.

În contextul riscului major de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19 și urmare a depistării unei persoane suspecte, Primăria satului Bălăurești îndeamnă locuitorii, în special angajații unei companii de producere a încălțămintei să se autoizoleze la domiciliul.Decizia de a recomanda locuitorilor această măsură se încadrează în prevederile enunțate de Comisia pentru Situații Excepționale și urmare a faptului că un angajat al companiei este suspectat de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19.

Totodată, Primăria Bălăurești mai informează că rezultatele testului privind infecția cu COVID-19 vor fi anunțate în această seară sau mâine dimineață.

În aceași ordine de idei, Primăria Bălăurești face un apel către toți locuitorii să se conformeze apelului și să transmită informația și locuitorilor care nu au acces la internet.

În acelaș context, Inspectratul de Poliție Nisporeni continuă difuzarea mesajelor audio #StaiAcasă și în satul Bălăurești:

Amintim că la 26 martie 2020, în regiunea Ungheni (raioanele Ungheni, Nisporeni și Călărași) a fost depistat a doilea caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19 și 23 la nivel național.Cazul a fost confirmat la un bărbat din comuna Marinici, raionul Nisporeni.

Potrivit lui Alexandru Cornei, șef de direcție în cadrul Centrul de Sănătate Publică Ungheni, testul pozitiv a fost confirmat la un bărbat care a revenit acum 3 zile din Franța.

Urmare a confimării suspiciunii de infectare, soția și cei 2 copii ai bărbatului au fost spitalizați.

Totodată, la 20 martie 2020, a fost confirmat și primul caz de infectare în regiunea Ungheni.

Persoana depistată pozitiv la testul contra COVID-19 este un bărbat originar din satul Păulești al raionului Călărași iar urmare a Deciziei Comisiei Raionale pentru Situații Excepționale Călărași din 21 martie 2020, satul Păulești a intrat în carantină.

Tot la 20 martie, a fost lansată platforma oficială COVID-19 în Republica Moldova

La ora 20:00 a zilei de astăzi, 26 martie 2020, în regiunea Ungheni (raioanele Ungheni, Nisporeni și Călărași), sunt înregistrate 1636 de persoane sub supraveghere medicală continuă, cu 461 mai mult față de 21 martie curent:

  • raionul Nisporeni – 1125 de persoane, cu 264 mai multe față de 20 martie 2020;
  • raionul Ungheni – 859 de persoane, cu 410 mai multe față de 20 martie 2020;
  • raionul Călărași – 70 persoane, cu 5 persoane mai puțin față de 20 martie 2020.One thought on “Primăria Bălăurești îndeamnă angajații SRL „Nires” la autoizolare. A fost depistată persoana suspecta cu COVID-19