Poliția a întocmit 1040 de procese-verbale pentru încălcarea regimului de carantină

De când au intrat în vigoare noile prevederi legale care permit sancționarea persoanelor fizice și agenților economici care nu respectă carantina, oamenii legii au întocmit 1040 de procese-verbale.Cifra a fost anunțată de ministrul de Interne, Pavel Voicu în cadrul unei întrevederi cu șeful statului Igor Dodon, transmite TV8

Ministrul Afacerilor Interne nu a precizat care este suma amenzilor aplicate, dar a spus că au fost sancționate atât persoane fizice, cât și agenți economici.

Vedeți și Cinci persoane din Nisporeni, amendate cu câte 22 000 de lei pentru încălcarea regimului de carantină

Au fost înregistrate 10 cazuri de încălcare a regimului de carantină, când persoane revenite din străinătate nu au stat autoizolate la domiciliu timp de 14 zile, lucru care este obligatoriu.

De regulă, este vorba despre persoane care au încălcat regimul de carantină, localurile de alimentație publică care își continuă activitatea în pofida interdicției stricte, transportul de pasageri în care numărul de persoane în interiorul unității este mai mare decât cel admis”, a scris Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Președintele i-a atenționat pe toți cei care nu au respectat restricțiile că, în cazul în care aceste încălcări vor provoca infectarea oamenilor cu coronavirus, pe numele lor vor fi deschise dosare penale.

Iar în caz de deces al persoanei infectate, pedeapsa ar putea constitui până la 7 ani de închisoare.

Ministrul de Interne, Pavel Voicu, a comunicat că efectivul departamentelor din cadrul MAI face față, deocamdată, situației privind necesitatea de a patrula străzile, parcurile și alte locuri publice din toate localitățile.

Însă colaboratorii Poliției lucrează la limita posibilităților, întrucât trebuie să îndeplinească și funcția de prevenire a infracțiunilor și de identificare a celor care le săvârșesc”, a adăugat Dodon.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON

sursa: TV8