Ministerul Sănătății va activa Spitalul raional Cahul pentru tratarea COVID-19

Ministrul Viorica Dumbrăveanu a anunțat decizia de a activa încă un spital regional în lupta cu noul tip de coronavirus.

Spitalul Raional Cahul va fi cea de-a treia instituție spitalicească implicată în tratarea cazurilor de infectare cu COVID-19. Primele două spitale regionale activate au fost SR Bălți și SR Comrat.Totodată, în cadrul briefingului din această dimineață, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prezentat situația epidemiologică privind noul tip de Coronavirus.

Astfel, la mometul actual, în Republica Moldova, avem înregistrate 199 cazuri de infectare cu noul tip de Coronavirus, dintre care 56 cazuri de import și 143 cazuri secundare de transmitere locală.

Pacienții din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă” și Spitalului pentru Copii de Boli Contagioase, sunt în stare de gravitate medie și satisfăcătoare, iar cei de la Spitalul Clinic Republican sunt în stare gravă.

Mama internată la Spitalul pentru Copii „Emilian Coțaga” denotă o dinamică bună de însănătoșire.

Pacienții internați la Spitalul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale sunt în stare de gravitate medie și satisfăcătoare.

2 pacienți din stânga Nistrului sunt internați într-o clinică din mun. Chișinău, iar 8 se află în instituția medico-sanitară publică din stânga Nistrului. Aceștia sunt în stare medie și satisfăcătoare.

Este înregistrat și un progres privind tratamentul COVID-19. Au fost externate pe data de 27 martie alte 3 persoane, iar pe parcursul zilei de astăzi vor fi externate încă 6 persoane.

Totodată, ministrul a mulțumit agenților economici și voluntarilor de la Universitatea Tehnică din Moldova care se implică activ în confecționarea echipamentelor de protecție pentru personalul medical, cum ar fi ecrane de protecție.Menționăm că, pe parcursul ultimelor 24 de ore, în Republica Moldova au intrat 2340 persoane. La monitorizarea medicului de familie, în prezent se află 29114 persoane.