Bărbatul infectat cu COVID-19 care a fugit noaptea din spital, reținut de IP Ialoveni

Bărbatul de 48 de ani, diagnosticat cu COVID-19, care a fugit azi noapte de la Spitalul Clinic Republican, a fost găsit de poliţişti, comunică Publika.md.

Angajaţii Inspectoratului de poliţie Ialoveni au localizat persoana acasă, în satul Dănceni din raionul Ialoveni.Bărbatul este transportat la Chișinău, unde va fi din nou internat în spital. Despre aceasta a anunţat Poliţia Capitalei.

Bărbatul a părăsit instituţia medicală în jurul orei 3:00 dimineaţa. Informaţia ne-a fost confirmată de către Andrei Uncuţa, director interimar al Spitalului Clinic Republican.

Potrivit lui Uncuţa, pacientul a fost transferat de la Spitalul de Boli Infecțioase Toma Ciorbă la Secţia Terapie Intensivă a SCR, acum trei zile, cu insuficienţă respiratorie. Starea de sănătate a acestuia s-a îmbunătăţit şi urma să fie supus testului repetat pentru depistarea noului coronavirus.

„În evoluţie, de pe data de 25 martie, starea de sănătate a pacientului era cu ameliorare semnificativă. El practic nu era dependent de oxigen, urma tratamentul. 

Dar dacă deja era transferat la noi, nu mai puteam să-l transferăm la o altă instituţie, a afirmat directorul interimar al Spitalului Republican, Andrei Uncuţa.

Directorul interimar al Spitalului Republican mai spune că pacientul nu s-a plâns de nimic cât timp s-a aflat în spital şi nu-şi poate explica gestul acestuia.

Mai mult, Uncuţa susţine că deşi bolnavii din Secţia de Terapie Intensivă sunt permanent supravegheați, bărbatul ar fi profitat de faptul că uşa era deschisă şi a fugit din spital.

– Din discuţiile cu acest bărbat, s-a plâns vreodată, era nemulţumit de ceva?
– Nu, nu. Am dat această întrebare colegilor azi dimineaţa la orele  09:00, la 11:00. Uşa secţiei nu a fost închisă în mod special, căci este personal medical acolo, probabil dumnealui a găsit modalitatea or momentul pentru a ieşi din secţie”, a comentat directorul interimar al Spitalului Republican, Andrei Uncuţa.

Totodată, şeful Inspectoratului de Poliţie Ialoveni, Pavel Damaschin, ne-a spus că bărbatul este originar dintr-o localitate din raionul Ialoveni.Oamenii legii s-au deplasat la el acasă, însă soţia acestuia le-a spus că nu ştie nimic despre cele întâmplate.

Poliţiştii au fost şi la benzinăria unde este angajat bărbatul, dar nici acolo nu a fost de găsit.

%d blogeri au apreciat: