COVID-19 // 22 cazuri noi de infectare cu coronavirus. Date statistice oficiale la 27 martie 2020

În Republica Moldova, au fost confirmate încă 22 cazuri noi de infectare cu coronavirus de tip nou / COVID-19.Urmare, la 27 martie 2020, numărul celor diagnosticați pozitiv cu COVID-19 a ajuns la 199 de cazuri.

Astăzi, au fost procesate 128 de cazuri procesate, 45 de teste fiind repetate. Dintre acestea, specialiștii au depistat că 9 persoane au fost tratate, urmând a fi externate din spital în zilele următoare, a asigurat Dumbrăveanu

De asemenea, șefa de la Sănătate a declarat că, în total, 8 lucrători medicali din cadrul Spitalului Clinic Republican au fost contaminați cu coronavirus.

Originea celor 22 cazurilor confirmate oficial astăzi:

  • 4 cazuri sunt de import – România, Rusia, Marea Britanie și Franța;
  • 18 cazuri sunt locale – Chișinău, Soroca, Bălți, Ștefan Vodă, Ialoveni și regiunea transnistreană.

Totodată, Primul-ministru a menționat că și doi preoți au fost testați pozitiv cu Coronavirus de tip nou / COVID-19:

  • un preot care a făcut parte din grupul de persoane ce au vizitat Lavra Poceaev (20 persoane din grup sunt infectate cu COVID-19);
  • un slujitor de la Biserica „Sfântul Arhanghel Mihail” din mun. Chișinău;

Autoritățile îndeamnă în continuare populația să apeleze la 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19 și să se informeze doar din surse oficiale.

Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON