Ambasada Chinei la Chișinău a donat Republicii Moldova 1500 de teste pentru depistarea COVID-19

Pentru a ajuta guvernul și cetățenii Republicii Moldova în combaterea pandemiei cu noul coronavirus COVID-19, Ambasada Republicii Populare Chineze a oferit un lot de 1 500 de teste, donaţia fiind primită de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, care şi-a exprimat recunoştinţa pentru acest gest.


„Îmi exprim recunoștința pentru gestul Poporului Chinez, care în aceste momente dificile pentru Republica Moldova, ne oferă suport prin donarea testelor de depistare a infecției COVID-19. Mulțumim pentru solidaritate și implicare”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chișinău, E.S. Zhang Yinghong a declarat:

Vom continua să susținem Republica Moldova în lupta cu infecția Covid-19. În timpul apropiat va fi adus un lot de ajutoare umanitare, în baza evaluării necesităților sistemului medical”.

Testele diagnostice pentru noul coronavirus COVID-19 au fost transmise Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Amintim că în luna februarie a acestui an, Unghenenii au desfășurării campania „O mască donată = o viață salvată” și au donat 34 600 de măști de protecție orașului chinez înfrățit Nanchang.În perioada următoare Republica Moldova va mai primi un lot de ajutoare din partea Republicii Populare Chineze care constă din circa 3 tone de medicamente, materiale și echipamente medicale necesare pentru stoparea răspândirii virusului COVID-19.

%d blogeri au apreciat: